double arrow

Марии Петровне Колычевой. Видите, какову любовь дал есть Отец нам, да чада Божии наречемся и будем


Видите, какову любовь дал есть Отец нам, да чада Божии наречемся и будем. Сего ради мир не знает нас, зане не позна его.

Всяк, не творяй правды и не любяй брата своего, несть от Бога. Яко се есть завещание, еже слышасте исперва, да любим друг друга: не яко же Каин, от лукавого бе, и закла брата своего: и за кую вину закла его: яко дела его лукава беша, а брата его праведна.

Не любяй бо брата, пребывает в смерти; всяк, ненавидяй брата, человекоубийца есть: и весте, яко всяк человекоубийца не имать живота вечного в себе пребывающа. Не любим сло­вом, ниже языком, но делом и истиною.

Без номера. Марии Петровне Колычевой

Чего вы ищете? и где? Утверждайтесь мыслию благою: то, что ныне есть с тобою — и всё — бывает Божией судьбою. Вся Исполняяй есть везде. Вы можете посетить только гроб мой. Он дождется вашего сердца; хотя и далеко увлечены вы в море, но есть надежда, что сокрушенный корабль ваш до­стигнет мирного пристанища. Когда вы будете над моею могилою, то вспомните мою к вам ис­кренность, что я уснул в чаянии воскресения мертвых и жизни будущего века. Ваше о мне воспоминание не останется тщетно пред Гос­подом; вы же, по любви вашей ко мне о Госпо­де, предложите милостыню нищим, а братии — утешение; в лице же их Сам Христос приимет усердие ваше, тогда и мне, и вам приятно бу­дет; ныне простите; целую вас —

непотребный раб Георгий

Января 12-го дня, 1836 года


Сейчас читают про: