The structure of the menu

Практическое занятие на тему: «Заказ меню. Структура и виды меню»

Задание 1. Выпишите слова в словарь и выучите их.

starters – первые блюда, холодные закуски

hot appetizers – горячие закуски

salads – салаты

main courses – основные блюда

side dishes – дополнительные гарниры

desserts – десерты

snacks – закуски

sauces - соусы

soft drinks – безалкогольные напитки

wine list – винная карта

Chicken broth with eggs and croutons – куриный бульон с яйцом и гренками

Nachos – кукурузные чипсы с сыром (мекс.)

Onion rings – луковые кольца

Garlic bread – чесночные гренки

BBQ ribs – ребрышки барбекю

Platter (cheese, fruit, fish, meat) – тарелка-ассорти (сырная, фруктовая, рыбная, мясная)

Cheddar and bacon burger – бургер с сыром и беконом

Tuna and egg sandwich – сэндвич с тунцом и яйцом

Mineral water (still, sparkling) – минеральная вода (без газа, газированная)

Juice – сок

Coffee (Espresso, Cappuccino, Latte, Americano) – кофе (эспрессо, капучино, латте, американо)

Hot chocolate – горячий шоколад

Herbal tea – травяной чай

Задание 2. Рассмотрите картинку сделайте перевод меню ресторана

           

Задание 3. Прочитайте текст и сделайте устный перевод.

THE MENU

The word menu means:

· The dishes served in this restaurant

· The list of dishes and vines. It is usually printed in the form of a card and each guest receives a copy of the menu. In popular restaurants there are one or two big menus on blackboards.

 

The structure of the menu

The classical French menu has more than twelve courses. Modern menus usually have:

• Appetizers[ˈæpɪtaɪzə] /Аперити́в — блюдо, подаваемое перед едой и вызывающее аппетит, слюноотделение и улучшающее пищеварение/.or snacks

• Soups

• Entrées [ˈɒntreɪ]

• Main courses

• Desserts [dɪˈzɜːt]

· Beverages

 

Many restaurants call the first three courses «starters».

1. Appetizers can be hors-d'oeuvres [o:'də:vr], patés, or natural oysters [ˈɔɪstəz]. These dishes are usually cold. They stimulate the appetite and are served at the beginning of the meal.

2. Soups may be thick potage [po'ta:ʤ] or thin consommé [kən'somei]. Soups are usually served hot, but can be served cold.

3. The entree in the classical French menu is a course served between the fish and the main meat courses. In the modern menu it can be seafood dishes, salads, small fried sausages or fish.

4. The main course is the most substantial course of the meal. Guests usually choose their main courses first and then select other courses. When chefs design menus, they usually start with the main course and then plan the other courses.

5. Dessert is the sweet course at the end of a meal or before coffee. In Britain it can be fruit and nuts, or a pudding. Coffee can be served with chocolates, biscuits or fruits.

 


Понравилась статья? Добавь ее в закладку (CTRL+D) и не забудь поделиться с друзьями:  



double arrow
Сейчас читают про: