Brewing

I. Words to be remembered.

1) lager beer 2) markedly 3) flavor 4) content 5) similarly 6) carbon dioxide 7) protein 8) carbohydrate 9) yeast 10) bottom 11) bottom-fermented yeast 12) to settle 13) consumption 14) frequently 15) bock beer 16) origin лагер, светлое пиво (приготовленное методом низового брожения) заметно, явно вкус, ароматизирующее вещество, ароматизатор, отдушка содержимое так же, подобным образом диоксид углерода белок углевод дрожжи, закваска дно, низ, нижняя часть дрожжи низового брожения осаждаться, отстаиваться, оседать потребление часто темное крепкое пиво происхождение

II. Read and translate the text.

Brewing

British, European, and American beers differ markedly in flavor and content, but are brewed similarly. In the U.S., where the word beer is generally understood to mean lager beer (beer stored for a time before being sold), the beverage contains on the average 90 percent water, 3.5 percent alcohol by weight, 0.5 percent carbon dioxide, and 6 percent extractives consisting of proteins, carbohydrates, minerals, and aromatic flavorings. It is produced by bottom-fermenting yeasts, that is, yeasts that settle to the bottom, act slowly, and develop the brew at relatively low temperatures.

Bock beer, high in flavor and alcoholic content, is brewed during the winter for consumption in the spring. In certain localities the composition of the water is especially favorable for producing a distinctive type of beer. Such brews are frequently named for their cities of origin, for example, Munich, Pilsener, or Milwaukee beer.

III. Answer the questions.

1. What is lager beer?

2. How much water does beer usually contain?

3. What do extractives consist of?

4. When is bock beer brewed?

Text 3

History

I. Words to be remembered.

1) to deteriorate 2) storage 3) adaptable 4) ancient 5) a staple 6) large-scale 7) to encourage 8) strong alcoholic beverage 9) restriction 10) to prohibit 11) intoxicating beverage 12) amendment 13) to repeal 14) manufacture 15) distribution 16) licensing 17) retailer 18) tax 19) to levy ухудшать(ся), портить(ся) хранение адаптируемый, приспособляемый древний главный продукт или один из главных продуктов, производимых в данном районе крупномасштабный поощрять, содействовать крепкий алкогольный напиток ограничение запрещать хмельной напиток поправка аннулировать, отменять (закон, резолюцию, приговор и т. п.) производство распределение, распространение выдача лицензии, лицензирование розничный торговец налог взимать (налог), облагать (налогом)

II. Read and translate the text.


Понравилась статья? Добавь ее в закладку (CTRL+D) и не забудь поделиться с друзьями:  



double arrow
Сейчас читают про: