The Copper and Hopback

I. Words to be remembered.

1) copper 2) tun 3) mash tun 4) wort 5) invert sugar 6) to impart 7) to cast 8) bed 9) hop 10) hopback 11) to retain 12) hazy 13) pre-prepared bed большой медный сосуд большая бочка ферментёр для приготовления пива из сусла сусло инвертный сахар давать, придавать (какое-л. качество), наделять разливать стеллаж, настил хмель бак для хмеля удерживать, сохранять, задерживать мутный заранее приготовленное основание/место

II. Read and translate the text.

The Copper and Hopback

The sweet liquid drawn off from the Mash Tun (known as "wort") is run into the Copper, at which point the special invert brewing sugars and hops are added. It is here that the hops impart their special bitter flavour to the wort. After being boiled together for about an hour, the hop-enhanced wort is drawn off, and "the Copper is casted" onto a pre-prepared bed of aroma hops in the hopback. As the wort is just off boiling, these special aroma hops add a delicate fragrance to the wort which otherwise would have been lost in boiling. The hops are retained in the hopback, and act as a natural filter-bed to clarify the wort, which is passed to a cooling tank, where much of the protein (which would otherwise cause hazy beer) drops out of suspension as the temperature falls from200°F to 180°F.

Text 8

The Fermenting Room

I. Words to be remembered.

1) plate 2) heat-exchanger 3) fermenting vessel 4) strength 5) to blend 6) original gravity 7) duty 8) fourfold 9) strain 10) levy пластина теплообменник бродильный сосуд крепость, концентрация смешивать удельный вес, плотность налог, пошлина четырежды, вчетверо сорт взимать, облагать (налогом)

II. Read and translate the text.


Понравилась статья? Добавь ее в закладку (CTRL+D) и не забудь поделиться с друзьями:  



double arrow
Сейчас читают про: